kerstfoto_aangepast_1500_700

Goed voorbereid en ontspannen de feestdagen tegemoet gaan.

De feestdagen zijn in aantocht en hoewel dat gezellig en leuk zou moeten zijn, zorgt dat bij veel mensen voor stress! Wat gaan we eten? Wat doe ik aan? Wat ga ik voor kadootjes kopen? En dan valt het dit jaar ook nog precies in het weekend dus geen vrije dagen vooraf om de boodschappen te doen. Help! Maar ben gerust met een goede planning, voorkom jij een hoop stress.

Hier enkele tips van mij om goed voorbereid en ontspannen de feestdagen tegemoet te gaan.

Plan je dagen wijs
Heb jij Kerstavond al een diner gepland met vrienden bij jouw thuis? Plan dan ook niet nog eens het kerstontbijt voor de familie op Eerste kerstdag, gun jezelf wat rust. Wissel ‘het zelf koken’ én ‘ergens anders eten’ goed af, dan heb jij ook nog wat aan de Kerst. Het zijn voor jou immers ook FEESTdagen en niet de ikmoetvooriedereenzorgendagen. Plan als eerste de tijd die jij voor jezelf en je gezin wil tijdens deze dagen en daaromheen plan je de familiebezoekjes. Dan weet je zeker dat je naast de gezellige familiebezoekjes, of verplichtingen ?, ook tijd hebt om even niets te hoeven doen.

Tandje minder
Helaas is het vaak zo dat er hoge verwachtingen zijn of worden gecreëerd want met Kerst MOET het eten ‘over de top’ zijn. En als jij er energie van krijgt om een geweldig diner voor te bereiden dan moet je dat ook zeker doen maar geeft het jou stress doe het dan niet. Voor wie doe je het dan? Omdat het zo hoort met Kerst?! Ik ben geen keukenprinses dus het bedenken van een kerstmenu kost mij tig hersencellen, geeft mij stress dus ik doe daar niet aan mee. Voor mij staat de gezelligheid voorop en dat ik mij ontspannen voel. Dus leg de lat niet te hoog voor jezelf, het hoeft geen sterrenwaardig diner te zijn. Goed is goed genoeg! En een tip; ben je geen keukenprinses net als ik? Regel dan dat jij voor het kerstontbijt zorgt want dat is een stuk eenvoudiger.

Begin op tijd
Het lijkt misschien nog ver weg als je aan het Kerst denkt maar voor je het weet is het zover. Heb jij de planning voor de feestdagen al klaar en weet je wanneer jij aan de beurt bent om je familie en/of vrienden wat voor te schotelen? Bedenk dan een menu en wacht niet tot de laatste week om dat te regelen. Dan kun je direct een boodschappenlijst maken en koop nu al de boodschappen die houdbaar zijn tot en met de feestdagen. Dan hoef je enkel de verse producten de dagen ervoor te doen en spreid je het wat meer. Vergeet vooral ook niet in je kledingkast te kijken wat je aan wil doen want als je nog iets nodig hebt dan wil je daar niet op Kerstavond achter komen.

Bestel online
Heb jij een hekel aan lange rijen? Drukke winkelstraten? Of heb je geen tijd om  op pad te gaan voor boodschappen en kadootjes? Regel je boodschappen online en laat ze bezorgen of haal ze op bij een pick-up point, dan kun je vanuit je luie stoel de boodschappen doen. Dit moet je wel echt tijdig inplannen anders zit het vaak al vol en houdt er rekening mee dat niet alle producten online leverbaar zijn of op voorraad. Hetzelfde geldt voor de kadootjes die zijn online vaker nog sneller in huis dan een ritje naar de stad. Alhoewel ik het juist ook wel gezellig vind om in deze tijd de stad in te gaan met al die lichtjes én de lokale winkels maak je daar natuurlijk ook heel blij mee.

Dus voorkom gehaast en gestress vlak voor Kerst, wacht niet tot het laatste moment maar ga direct aan de slag. Maak zo snel mogelijk een planning voor je feestdagen, maak een lijst van alles wat je nodig hebt zoals boodschappen, kleding en kadootjes en doe voor zover je kan de (houdbare) boodschappen al. Laat je niet gek maken en doe waar jij je goed bij voelt, goed is goed genoeg en vooral GENIET! Ik wens iedereen hele ontspannen en stressvrije dagen toe en een gelukkig 2022!

Liefs Kristel ♡

Vanaf 1 november

Ik adviseer en leer jou:

• Hoe je elke gewenste ruimte in huis kan opruimen & organiseren
• Waar je het beste kan beginnen met opruimen
• Hoe je snel en doeltreffend opruimt
• Hoe je beslist wat je wel en niet bewaart
• Hoe je je spullen ordent en een vaste logisch plek geeft
• Hoe je het opgeruimd houdt

Jij voortaan spullen vindt i.p.v. zoekt
Jij meer rust hebt in je hoofd
Jij weer kan genieten en meer woonplezier ervaart in je eigen huis
Je meer tijd hebt voor jezelf en leuke dingen
Jij kan opruimen als een PRO en geen opruimklus meer uit de weg gaat!

Ik adviseer en leer jou:

• Hoe je elke gewenste ruimte in huis kan opruimen & organiseren
• Waar je het beste kan beginnen met opruimen
• Hoe je snel en doeltreffend je opruimt
• Hoe je beslist wat je wel en niet bewaart 
• Hoe je je spullen ordent en een vaste plek geeft
• Hoe je het opgeruimd houdt

  Jij voortaan spullen vindt i.p.v. zoekt
  Jij meer rust hebt in je hoofd
  Jij weer kan genieten en meer woonplezier ervaart in je eigen huis
  Je meer tijd hebt voor jezelf en leuke dingen
  Jij kan opruimen als een PRO en geen opruimklus meer uit de weg gaat

Geverifieerd door MonsterInsights