header 7 redenen opgeruimd huis kristel

De 7 voordelen van een opgeruimd en geordend huis

Je huis weerspiegelt hoe jij je voelt, is het een rommeltje thuis dan is de kans groot dat het onrustig is in je hoofd. En vice versa want als het een chaos is in je hoofd dan is het thuis vaak ook rommelig. Een opgeruimd huis heeft een positieve invloed op je gemoedstoestand en het heeft nog veel meer voordelen.

Hieronder leg ik uitgebreid uit welke voordelen een opgeruimd en geordend huis heeft.

1 Alles direct kunnen vinden!
Niks zo vervelend en stressvol als het niet kunnen vinden van bv je paspoort wanneer je op het punt staat om op vakantie te gaan. Als je je huis opruimt, spullen opbergt op een vaste plek dan gaat je dit een hoop tijd besparen met zoeken. Hoe fijn is het als jij direct iets kan pakken op het moment dat jij het nodig hebt? Een keer goed opruimen en opbergen kost minder tijd dan alsmaar blijven zoeken naar spullen en het voorkomt dus ook stress.

2 Geld besparen
Heb jij overvolle kasten? Ben jij daardoor het overzicht kwijt? En weet je dus niet meer wat je in huis hebt? Dan is de kans groot dat je spullen gaat aanschaffen die je gewoon al hebt. Zonde van je geld! Bij elke opruimsessie bij klanten vinden we altijd spullen die ze dubbel of in meervoud hebben. Nadat zij grondig hadden opgeruimd, zagen ze letterlijk weer wat ze in huis hadden. Dit voorkomt dubbele aanschaf van spullen en dat bespaart dus geld.

3 Meer ruimte en overzicht
Je krijgt letterlijk meer ruimte als je spullen, die je niet meer gebruikt, weg doet. Je houdt meer ruimte over voor de spullen die je wél gebruikt en als je daar lang van wil genieten dan is het een duurzame oplossing om er zuinig op te zijn. Dat doe je niet door spullen bij elkaar gepropt in een kast op te bergen want dan is de kans op beschadiging een stuk groter. Dus geen overvolle keukenkastjes meer of uitpuilende kledingkasten maar overzicht in je kasten en dat is niet alleen beter voor de duurzaamheid van je spullen maar meer ruimte en overzicht geeft ook meer rust in je hoofd.

4 Minder tijd kwijt aan schoonmaken
Dit klinkt natuurlijk als muziek in je oren! Schoonmaken hoort erbij maar het is niet altijd feest om eraan te beginnen. Het liefst wil je het zo snel mogelijk achter de rug hebben zodat je weer tijd kan besteden aan leuke dingen. Dan sta je met lichte (of gewoon veel) tegenzin in de startblokken om aan de slag te gaan, liggen er overal spullen die je moet verplaatsen of optillen voordat je kan gaan poetsen. Kost veel tijd en is gewoon heel irritant (vind ik althans)! Een huis met minder prullaria zorgt ervoor dat je sneller oppervlaktes kan schoonmaken waardoor je tijd bespaart.

5 Je huis altijd visiteproof
“Let maar niet op de troep”, iedereen heeft dit vast wel eens gehoord of zelf gezegd als er onverwacht visite op de stoep staat. Je huis hoeft echt niet altijd spik en span te zijn want er wordt ook in geleefd maar het zou wel fijn zijn als het geen ontplofte bende is als er dan toch ineens visite bij je aanbelt. Een opgeruimd huis zorgt ervoor dat jij, zonder je te hoeven verontschuldigen en een opgelaten gevoel, de visite kan ontvangen. Immers opgeruimd staat netjes! Maar ruim je huis natuurlijk niet alleen op voor (onverwachte) visite maar vooral voor jezelf!

6 Minder irritaties binnen gezin
Veel irritaties binnen het gezin ontstaan door rommel in huis, het niet kunnen vinden van spullen, rondslingerende vieze was, speelgoed dat overal ligt behalve op de plek waar het hoort. Voor iedere moeder klinkt dit bekend in de oren! Een opgeruimd en georganiseerd huis(houden) zorgt niet alleen voor minder irritaties maar is ook een goed voorbeeld voor je kinderen. Kinderen kunnen al van jongs af aan mee helpen met opruimen, daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Vanaf 2 jaar, ja echt, kun je kinderen al leren om speelgoed op te ruimen. Wordt niet meteen te enthousiast want het hele huis stofzuigen en ramen lappen is echt nog een brug te ver, helaas ?.

7 Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd
Chaos in huis geeft stress in je hoofd en stress is slecht voor je gezondheid. Voor mij persoonlijk is het grootste voordeel van een opgeruimd huis dat het mij rust geeft in mijn hoofd. Daardoor ben ik ontspannen, en als ik ontspannen ben dan ben ik gelukkiger. Dus een opgeruimd huis geeft niet alleen een opgeruimd hoofd maar zorgt ook voor een gelukkiger leven!

Hopelijk ben jij na het lezen van deze blog ervan overtuigd dat het opruimen en organiseren van je huis kan bijdragen aan een gelukkiger leven. Een goede start is het lezen van ‘Mijn 6 geheimen voor een opgeruimd huis en hoofd’ waarin ik praktische en concrete tips deel om dagelijks grip op je huis en je hoofd te krijgen.

Vanaf 1 november

Ik adviseer en leer jou:

• Hoe je elke gewenste ruimte in huis kan opruimen & organiseren
• Waar je het beste kan beginnen met opruimen
• Hoe je snel en doeltreffend opruimt
• Hoe je beslist wat je wel en niet bewaart
• Hoe je je spullen ordent en een vaste logisch plek geeft
• Hoe je het opgeruimd houdt

Jij voortaan spullen vindt i.p.v. zoekt
Jij meer rust hebt in je hoofd
Jij weer kan genieten en meer woonplezier ervaart in je eigen huis
Je meer tijd hebt voor jezelf en leuke dingen
Jij kan opruimen als een PRO en geen opruimklus meer uit de weg gaat!

Ik adviseer en leer jou:

• Hoe je elke gewenste ruimte in huis kan opruimen & organiseren
• Waar je het beste kan beginnen met opruimen
• Hoe je snel en doeltreffend je opruimt
• Hoe je beslist wat je wel en niet bewaart 
• Hoe je je spullen ordent en een vaste plek geeft
• Hoe je het opgeruimd houdt

  Jij voortaan spullen vindt i.p.v. zoekt
  Jij meer rust hebt in je hoofd
  Jij weer kan genieten en meer woonplezier ervaart in je eigen huis
  Je meer tijd hebt voor jezelf en leuke dingen
  Jij kan opruimen als een PRO en geen opruimklus meer uit de weg gaat

Geverifieerd door MonsterInsights